Latający celebryci

Przeróżne dyskusje niezwiązane ściśle z paralotniarstwem.
Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Latający celebryci

Postautor: uriuk » 25 maja 2016, 19:43

Niedawno przejezdzalem obok bylego lotniska w Ligocie Dolnej i tlumaczylem koledze, ze w tym miejscu zaczela sie druga wojna (wystartowaly samoloty na bombardowanie Wielunia, jeszcze zanim zaczeli na Westerplatte). Ale na tym lotniskku szkolil sie tez Wojciech Pszoniak (juz po wojnie oczywiscie).
Wiem, ze latal rowniez Tadeusz Sznuk i Michal Wisniewski. Ciekawi mnie ktory jeszcze celebryta lata lub latal.

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski
Latam: Nie latam
Doświadczenie: Świeżak po Kursie

Re: Latający celebryci

Postautor: Lucjan Piekutowski » 25 maja 2016, 22:07

Zapewne większość, ale nie mają czasu i samoloty stoją :D. Ja wiem, że Janusz Stokłosa - kompozytor (nie mylić z senatorem też "slynnym") Andrzej Piaseczny również cośtam kiedyś wspominał. Kilku by się jeszcze znalazło. Golce mieli kiedyś w teledysku glajciarza. Może ktoś od nich z ekipy?

Awatar użytkownika
uriuk
Site Admin
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: uriuk » 25 maja 2016, 23:10

Lucjan Piekutowski pisze:Zapewne większość, ale nie mają czasu i samoloty stoją :D. Ja wiem, że Janusz Stokłosa - kompozytor (nie mylić z senatorem też "slynnym") Andrzej Piaseczny również cośtam kiedyś wspominał. Kilku by się jeszcze znalazło. Golce mieli kiedyś w teledysku glajciarza. Może ktoś od nich z ekipy?

Senator ma wlasne lotnisko, z obrotowym hangarem (caly hangar sie obraca i mozna zalosowac samolot poasujacy akuracik do krawata).
Cyknalem fotke na okolicznosc (w calej okolicy tak smierdzi tymi jego zakladami ze otworzenia okna bylo heroicznym wyczynem)

10295883_10201107404167020_7342417449994791288_o.jpg
10295883_10201107404167020_7342417449994791288_o.jpg (380.04 KiB) Przejrzano 12117 razy

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 25 maja 2016, 23:27

Wiem, znam, nie osobiście, może i dobrze. Dzieciom pokupował latadła a dzieci nie chcą... :D Krąży o senatorze trochę opowieści. BTW, dość duża liczba biznesmenów, mniejszych lub większych ma jakieś ultralajty bądź szybowce. Nie wiem czy celbryci się nadają na pilotów, z jednego prostego względu. Gdy jest pogoda, to trzeba robotę zostawić i latać. Gdy ma się fabrykę to można, ale jak się gra koncert, to nie bardzo.

Awatar użytkownika
calhal
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: calhal » 26 maja 2016, 10:33

Te odpowiedzi to trochę off-topic. Biznesmeni (a przynajmniej większość) to nie koniecznie celebryci. Podobnie z senatorami.

Jak juz jesteśmy off-topic to moja odpowiedz: "Dam znać gdy (jeśli) zostanę celebrytą" ;)
pozdro

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 15 czerwca 2016, 23:05

W związku z tematem :P I to z naszego podwórka. Doda w Borsku :)

A reszta co ich tam widać na filmie chwalcie się sami. Mnie nie było, żałuję :P

P.S. Uriuk, chciałeś celebrytów to masz ! :D

Awatar użytkownika
Chrzaszczu
Kontakt:

Postautor: Chrzaszczu » 16 czerwca 2016, 09:42

Celebryta to to samo co idiota?-znam kilku nie tylko z big brothera!
Paweł Chrząszcz

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 16 czerwca 2016, 13:26

Chrzaszczu pisze:Celebryta to to samo co idiota?-znam kilku nie tylko z big brothera!

Chrząszczu, właśnie przykład celebrytki masz powyżej. Po prostu zwykła, przeciętna na co dzień osoba, ale na tyle cwana żeby zrobić karierę w mediach. To jest jej "atut" jest znana i na tym zarabia. Są oczywiście i tacy, którzy na swoją sławę ciężko pracowali, zdobyli wiedzę, mają talent, są ekspertami, ale nie zawsze można ich nazwać "celebryci".

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 16 czerwca 2016, 13:40

Oj oj. Doda poza siłą przebicia ma jednak głos. To ją różni od na ten przykład onegdaj żony latającego celebryta niejakiej Mandaryny.

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 16 czerwca 2016, 14:14

der pisze:Oj oj. Doda poza siłą przebicia ma jednak głos. To ją różni od na ten przykład onegdaj żony latającego celebryta niejakiej Mandaryny.

Der zabijesz mnie i powiesz że się czepiam, ale mam inne zdanie na temat głosu Dody. Nie jest jakąś super śpiewającą osobą, ale szczerze mówiąc trochę zdziwiłem się że fałszuje, myślałem że nie...

Awatar użytkownika
Chrzaszczu
Kontakt:

Postautor: Chrzaszczu » 16 czerwca 2016, 15:01

Sorry, ale szybciej niż jej głos usłyszałem, że dorobiła sobie cycki. Nie tak karierę muzyczną zaczynali prawdziwi celebryci. Zanim chwaliła się cyckami pokazywała jak to lubi się puszczać gdzie popadnie. Niestety mnie to nie przekona. Przykre jest tylko to, że ma mase fanów, a to pokazuje jaki poziom kultury i muzyki jest w obecnych czasach.
Paweł Chrząszcz

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 16 czerwca 2016, 16:05

Z muzyką jest jak z polityką. Niby nikt nie słucha, nikt się nie interesuje, nikt nie głosuje. A jednak każdy zna, kojarzy a rządzi nami ten kto rządzi.

Lucjan, lubię rzeczową dyskusję na kontrargumenty. Ważne by była na określonym poziomie. Nie jestem fanem ani Dody ani niegdysiejszego zespołu Virgin. A Dodę kojarzę raczej z Polsatowego Baru, w którym w wieku chyba 19 lat ? przygruchała sobie wtedy jeszcze znanego z niezłego bronienia, a nie bycia żoną Dody czy partnerowania atrakcyjnej pani domu Radka Majdana.
Jeśli ktoś czasem fałszuje, znaczy, że śpiewa na żywo, doceń to !. W naszym muzycznym shwobiznesie to nie jest takie oczywiste ;)

Paweł, na kolejnej imprezie zakończeniowej zapuść "Ruda tańczy jak szalona". Zdziwisz się, kto jakie ma zainteresowania muzyczne :)

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 16 czerwca 2016, 16:14

der pisze:Z muzyką jest jak z polityką. Niby nikt nie słucha, nikt się nie interesuje, nikt nie głosuje. A jednak każdy zna, kojarzy a rządzi nami ten kto rządzi.

Lucjan, lubię rzeczową dyskusję na kontrargumenty. Ważne by była na określonym poziomie. Nie jestem fanem ani Dody ani niegdysiejszego zespołu Virgin. A Dodę kojarzę raczej z Polsatowego Baru, w którym w wieku chyba 19 lat ? przygruchała sobie wtedy jeszcze znanego z niezłego bronienia, a nie bycia żoną Dody czy partnerowania atrakcyjnej pani domu Radka Majdana.
Jeśli ktoś czasem fałszuje, znaczy, że śpiewa na żywo, doceń to !. W naszym muzycznym shwobiznesie to nie jest takie oczywiste ;)

Paweł, na kolejnej imprezie zakończeniowej zapuść "Ruda tańczy jak szalona". Zdziwisz się, kto jakie ma zainteresowania muzyczne :)

Der a ja zripostuję tak: Jeśli uważnie oglądałeś film to zauważyłeś "Paralotniarę" na holu :) Ta paralotniara śpiewa i gra sto razy lepiej od Dody i to na żywo. Kto raz usłyszał Kasię ten wie. Doceniam gdy ktoś umie śpiewać , latać czy cokolwiek innego na wysokim poziomie a Kasia umie. Czy Doda umie, to sobie sami odpowiedzcie ;)

Awatar użytkownika
der

Postautor: der » 16 czerwca 2016, 16:28

Właśnie się przemogłem i zawaliłem swoje 14:48 z życia.
No cóż, dziewczyna ewidentnie jest w pracy. Niby bije pustostanem na odległość, a w rzeczywistości gra zajebiście wyluzowaną prostą dziewuchę z sąsiedztwa przyciągając tym samym tysiące innych jej podobnych gwarantując sobie obłożenie na kolejnych koncertach na kilka miesięcy do przodu.

Popatrzcie na to inaczej.
Te niespełna 15 minut na krzewienie paralotniarstwa w narodzie wpłynie bardziej niż wszystkie dotychczasowe edycje Pararudników razem wzięte.
W showbiznesie liczy się siła przebicia, a nie głos. Z samego głosu jeszcze nikt nigdy nie wyżył.

Awatar użytkownika
Lucjan Piekutowski

Postautor: Lucjan Piekutowski » 16 czerwca 2016, 17:04

der pisze:Właśnie się przemogłem i zawaliłem swoje 14:48 z życia.
No cóż, dziewczyna ewidentnie jest w pracy. Niby bije pustostanem na odległość, a w rzeczywistości gra zajebiście wyluzowaną prostą dziewuchę z sąsiedztwa przyciągając tym samym tysiące innych jej podobnych gwarantując sobie obłożenie na kolejnych koncertach na kilka miesięcy do przodu.

Popatrzcie na to inaczej.
Te niespełna 15 minut na krzewienie paralotniarstwa w narodzie wpłynie bardziej niż wszystkie dotychczasowe edycje Pararudników razem wzięte.
W showbiznesie liczy się siła przebicia, a nie głos. Z samego głosu jeszcze nikt nigdy nie wyżył.

Zniszczyłeś moje ideały... :(

zalatany

Postautor: zalatany » 16 czerwca 2016, 20:50

Boguś Linda szkolił się na paraplanie.Ale czy lata tego nie wiem.
Warun z Wami

Wróć do „Szwarc, mydlo i powidlo”