Kanary

Szwajcar
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Przelotowiec

Kanary

Postautor: Szwajcar » 27 czerwca 2016, 12:51

Interesuje mnie w jakim okresie roku i na którą z wysp Kanaryjskich najlepiej pojechać żeby polatać w pięknych okolicznościach przyrody.
Pozdrawiam
Szwajcar

Michał T
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Kanary

Postautor: Michał T » 27 czerwca 2016, 16:36

Nie wiem kiedy najlepiej, ale ELSPEEDO ostatnio byli w styczniu za jakieś bardzo małe pieniądze. (Promocyjne ceny lotów)

Awatar użytkownika
der
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: der » 27 czerwca 2016, 19:26

Jako że ciepłych krajów jakie można jeszcze odwiedzić nie ryzykując głowy zostało nie wiele, to Kanary są w cenie, tym bardziej w okresach świąteczno feriowych.
Najtaniej wychodzą kompletne organizowane wycieczki z biur podróży w okresie od połowy listopada do połowy grudnia. Potem drugi trzeci tydzień stycznia. Święta i całe ferie wychodzą raczej drogo. Da się złapać jakiś czarter za 800-900zł w tym okresie. Ale potem trzeba improwizować. Bo wzięcie na stancje również jest większe.
A w pierwszej połowie grudnia za 1600-1700 zł da się znaleźć jakieś naciąganie 4 gwiazdki HB z widokiem na Taucho. Woda do pływania bardziej nadaje się w lutym niż w grudniu, ale okolice 20 stopni i tak cieszą. Do tego bierzesz jakieś Berlingo za 150 eur na czterech, paliwa wyjeździsz w tydzień maksymalnie za 100Eur i to z wycieczkami i wychodzi jeden z najtańszych wyjazdów paralotniowych w ciepłe okolice, biorąc pod uwagę, że nie jest to namiot i kąpiel w rzece, a na śniadanie i obiadokolację jesz do syta.

Staraj się nie planować wyjazdu z długim wyprzedzeniem. Od listopada do lutego to miesiące deszczowe, i jak będziesz miał pecha, trafisz na te 4 dni opadów w miesiącu. Last minute i czarter najlepiej się bierze na ostatnią chwilę. Ryanair natomiast na ostatnią chwilę wychodzi bardzo drogo. No i wycieczki zwykle mają większy limit bagażowy.

Przeglądając oferty pamiętaj zwracać uwagę tylko na te z hotelami z południa. Może się zdarzyć że za warunem będziesz jeździł po całej wyspie, ale stacjonując na południu tylko być może, a na niby o 100 czy 200zł tańszej północy na pewno.

Szwajcar
Doświadczenie: Przelotowiec

Postautor: Szwajcar » 19 lipca 2016, 23:02

Oj dlugo mnie tu nie było.
Dzięki za odpowiedź.
Rozumiem, że południowe wybrzeże. Ale której wyspy? Która jest tą na której najlepiej się polata?
Sorry, może głupie pytanie, ale jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o te rejony.
Pozdrawiam

Wróć do „Zagraniczne”