Miejscówka na zabawę trajką na Mazurach

Pytania o dobre miejscówki oraz propozycje organizacji wspólnych wyjazdów.
piotr fonzi
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Miejscówka na zabawę trajką na Mazurach

Postautor: piotr fonzi » 29 lipca 2016, 00:07

Witam wszystkich napędowców. Szukam na Mazurach agroturystyki przystosowanej do latania napędowego. Wiem, że szału w wyborze nie ma ale może ktoś coś już przetrenował. Oczywiście jestem zainteresowany każdym kontaktem - aby tylko ruszyć się z miasta.
Piotrek 8-)

Awatar użytkownika
starry
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kontakt:

Re: Miejscówka na zabawę trajką na Mazurach

Postautor: starry » 29 lipca 2016, 09:13

No nie rań mnie kolego. Na mazurach na każdej łące się startuje i na każdej ląduje. Ja polecam Ci
http://rejrat.pl
Gospodarz sam lata od wielu lat, pierw PG potem trajką 2 osobową i od chyba 3 lat wiatrakowcem. Starty i lądowania dla doświadczonych z pod samej Agroturystyki, a dla mniej wprawionych w mazurskich warunkach długi i wygodny pas dosłownie po drugiej stronie ulicy.
Gdyby spytać Andrzeja pewnie sam wskaże Ci kilka innych podobnych miejsc na mazurach. Telefon masz na stronie.
A tak to wygląda ;)
Darecki -starry
------------------------------
http://glajtem.pl

ciacholot
Doświadczenie: Były Pilot

Postautor: ciacholot » 29 lipca 2016, 09:15

Byliśmy z kolegą kilka razy na Mazurach z napędami w ciemno. Na miejscu bez najmniejszego problemu szukaliśmy łąk czy skoszonych pól. Trzeba tylko uszanować czyjąś własność i zapytać rolnika. Nic to nie kosztuje poza uściskiem dłoni i rozmową o "trudach życia" z pominięciem polityki bo można czasem dostać w "ryj" ;)
Co najwyżej właściciel pola przekierował nas w inne miejsce bo krowy coś tam, albo będzie coś robić w polu.
Oblecieliśmy w ten sposób wszystko co zaplanowaliśmy i nikomu to nie przeszkadzało. Uważać należy na dzieciaki bo one ochoczo towarzyszą nam i trzeba mieć oko na bezpieczeństwo. Warto mieć w aucie dla nich jakieś drobne łapówki. Wyganianie i straszenie powoduje niechęć właścicieli pól i psikusy dzieciaków.
Mariusz Kilian

piotr fonzi
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: piotr fonzi » 01 sierpnia 2016, 16:08

Dopiero teraz mam dostęp do kompa, dzięki za adresy i porady praktyczne.
Piotrek

Wróć do „Miejscówki i wyjazdy paralotniowe”