Chodzi mi raczej o normalny kokon niż jakieś super ultra lighty o wadze poniżej 1 kg

Jak długo można czuć się bezpiecznie w starym wygodnym kokonie ?
Rafał Dominikiewicz pisze:https://www.youtube.com/watch?v=Z3IGSCaI_gg prosiłbym o odpowiedz czy takie kombinowanie przy uprzęży jest bezpieczne monopod blisko klamki nie lepiej z drugiej strony ja mam patent na karabińczyku zamontowany ale w tym miejscu są jak dla mnie najlepsze ujęcia
Rafał Dominikiewicz pisze:nie lepiej z drugiej strony
Lucjan Piekutowski pisze:Ja zwróciłbym uwagę na zapięcia i jeśli są zużyte to albo wymienił albo przeprowadził korektę jaką zalecali w Advance (spiłowanie do pierwotnego kształtu - pilnik i 10 minut roboty) reszta jeśli się trzyma i nie pruje to można latać, chyba że ktoś co lot kręci upadkową to wtedy bym się zastanowił.
Bogdan pisze:Advance wpadł na lepszy pomysł, który zastosowałem u siebie z uwagi na wiek uprzęży i mimo tego, że T-Lock wyglądał dobrze: http://www.advance.ch/en/home/news-page ... e-problem/
Wklejam, bo nie widziałem na forum tej instrukcji.
PS. Ciekawe za co wpadł Ci ten minus.
uriuk pisze:Pomysl glupi. Przypadkow rozpiecia sie tasmy bylo do tej pory zaledwie kilka, a do wody wpada kilka osob dziennie. Zapiecie na amen tasmy piersiowej do karabinkow gwarantuje utopienie sie w razie wodowania.
Wiem cos na ten temat, bo wodowalem juz dwa razy.
Swoja droga niektore pomysly "renomowanych producentow" wprawiaja mnie wczasem w oslupienie.
Lucjan Piekutowski pisze:...Ta taśma jest tylko doraźnym zabezpieczeniem. Głupie nie głupie, ale te klamry używali swego czasu prawie wszyscy a nie wszyscy producenci wpadli na to że może być coś nie tak. Tyle co do klamer. O uprzężach można długo. Np. uprzęże Sup Air Profeel, Evo XC Stare modele, ciężkie jak nieszczęście, ale mam wrażenie że pancerne. Sam miałem jako swoją pierwszą taką 15 letnią i nie miała ochoty się rozlecieć, w końcu została złachana na górce szkolnej ale nadal klatka z taśm była w całości. To tylko moje zdanie, nikt nie każe latać w starej uprzęży, ...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość