Czas na zmianę skrzydła
- prokopcio
- Latam: Swobodnie i z Napędem
- Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Re: Czas na zmianę skrzydła
wracając do tematu zmiany skrzydła, jakie jest "absolutne minimum" na czym można w Waszym odczuciu polatać ( czysto rekreacyjnie ) mam w bardzo dobrym stanie ale już leciwe PLUTO (1) AXIS stąd moje pytania o czas na zmianę... co prawda potrafię się w dzień termiczny na nim utrzymywać długo w powietrzu bez jakiegoś tam większego wysiłku ale sama świadomość pozostaje że skrzydło nie jest konstrukcyjnie zbyt nowoczesne....
Łukasz Prokop
- Zbyszek Gotkiewicz
- Doświadczenie: Instruktor
- Kontakt:
Pluto to bardzo fajne skrzydło i jeśli tylko jest w dobrym stanie technicznym to nie ma co narzekać.
Zbyszek Gotkiewicz
- prokopcio
- Latam: Swobodnie i z Napędem
ja je bardzo lubię ale wiesz jak to jest, to jedyne jakie miałem/na jakim latałem poza szkolnymi dudkami (nówkami) więc nie mam do czego porównywać... dzięki za opinię.
Łukasz Prokop
- Lucjan Piekutowski
- Latam: Nie latam
Jesli teraz kupisz skrzydlo porównywalne klasą i parametrami (np wydłużeniem ) do twojego Axisa ale nowoczesne to powinieneś się zdziwić na plus. Nie chcę ci sugerować producenta ale jest conajmniej kilka udanych konstrukcji w środku klasy B w sam raz na naukę przelotów.prokopcio pisze:ja je bardzo lubię ale wiesz jak to jest, to jedyne jakie miałem/na jakim latałem poza szkolnymi dudkami (nówkami) więc nie mam do czego porównywać... dzięki za opinię.
Wróć do „Wejście dla początkujących”