Srebrna Góra zaczepienie stabilem po starcie, potłuczenia?

Kwestie związane z bezpieczeństwem latania i zapobieganiem wypadkom. Ze względu na powagę tematu wszelakie trolowanie nie będzie tutaj tolerowane.
Cybiak
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Srebrna Góra zaczepienie stabilem po starcie, potłuczenia?

Postautor: Cybiak » 02 sierpnia 2018, 19:52

Wczoraj Startowisko Srebrna Góra. Samego wypadku nie widziałem ale byłem na starcie nie długo po tym.
Z opisu innego pilota wynika, że młody stażem pilot zaraz postarcie wykonał skręt w prawo
a następnie lewo i na małej wysokości zahaczył stabilem o drzewo.
Pilot chciał przy pomocą żony dojechać do szpitala ale jak się okazało nie mógł się podnieść w związku z czym została wezwana karetka i straż pożarana. Prawdopodobnie pilot bez papierów i ubezpieczenia.
Załączniki
20180801_202529.jpg
20180801_202529.jpg (275.88 KiB) Przejrzano 2997 razy
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2018, 21:15 przez Cybiak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Maciej Pigulski

Re: Wczoraj Andrzejówka

Postautor: Maciej Pigulski » 02 sierpnia 2018, 21:09

Mariusz chyba zateskniles za schabowym z Andrzejowki jak pisales tego posta. Nie chce za bardzo Cie pouczac ale nie przegapie okazji i napisze ze to jest Srebrna Gora... ;-P

Cybiak

Re: Wczoraj Srebrna Góra

Postautor: Cybiak » 02 sierpnia 2018, 21:17

Cybiak pisze:Wczoraj Startowisko Andrzejówka. Samego wypadku nie widziałem ale byłem na starcie nie długo po tym.
Z opisu innego pilota wynika, że młody stażem pilot zaraz postarcie wykonał skręt w prawo
a następnie lewo i na małej wysokości zahaczył stabilem o drzewo.
Pilot chciał przy pomocą żony dojechać do szpitala ale jak się okazało nie mógł się podnieść w związku z czym została wezwana karetka i straż pożarana. Prawdopodobnie pilot bez papierów i ubezpieczenia.

Faktycznie błąd w tytule, to było na Srebrnej Górze. Sorki.

Wróć do „Bezpieczeństwo i Wypadki”