Boty tez nie maja. Albo sobie skombinujez albo idz na inne forum pogadac z botami. Proste.żółty27 pisze:No niby proste. Ale nie mam Paypala. Kryptowaluty też są mi obce.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Boty tez nie maja. Albo sobie skombinujez albo idz na inne forum pogadac z botami. Proste.żółty27 pisze:No niby proste. Ale nie mam Paypala. Kryptowaluty też są mi obce.
To zycze powodzenia w zatwierdzaniu postow i wywalaniu spamu. Moje zycie jest zbyt cenne na taka strate czasu.Zbyszek Gotkiewicz pisze:Myślę, że boty i spamerzy nie są wielką dolegliwością naszego forum. Nadmierne zabezpieczenia to niepotrzebny koszt.
niedzwiedz_pl pisze:Nie wiem czy ktoś zauważył, ale zeszliśmy z tematu tego wątku...
Dziubdzius pisze:masz Paypal?
zakaladam ze masz konto na email np ( zoltychcebycanonimowy@gmail.com) wplacasz zetke na addres mailowy forum uprzednio zaznaczajac czy chcesz zwrotu kasy czy nie.
forum dostaje info ze zolty ktory wplacil kase z adresu zoltychcebycanonimowy@gmail.com zalogowal sie i chce zwrotu kasy np.
automat zwraca kase po ukonczeniu rejestracjii.
proste
GemminiGemmini pisze:niedzwiedz_pl pisze:Nie wiem czy ktoś zauważył, ale zeszliśmy z tematu tego wątku...
Czyżby spamer?
W zasadzie możemy znowu ruszyć z duskusją o kolejnych zasadach. Rejestracja obozwiązkowa. Przywitanie na forum w konkretnej formie (np. opisanie czy i gdzie się szkoliłeś).
System plusów i minusów możnaby nieco rozbudować; teraz można dać komuś + / - ale co z tego?
PHPBB jest bardzo uniwersalnym systemem i można go łatwo rozbudować o kolejne elementy.
Spam nie zniknie. Całkiem niedawno dowiedziałem się, że znajoma werbuje na facebooku spamerów forumowych. Niestety jedyne co możemy robić, to bronić się barykadami, ale cokolwiek się wymyśli, spamerzy będą wiecznie przychodzili.Dziubdzius pisze:masz Paypal?
zakaladam ze masz konto na email np ( zoltychcebycanonimowy@gmail.com) wplacasz zetke na addres mailowy forum uprzednio zaznaczajac czy chcesz zwrotu kasy czy nie.
forum dostaje info ze zolty ktory wplacil kase z adresu zoltychcebycanonimowy@gmail.com zalogowal sie i chce zwrotu kasy np.
automat zwraca kase po ukonczeniu rejestracjii.
proste
Jeżeli kasa będzie zwracana, spamerzy będą się rejestrowali nadal. Im forum większe, tym większe zaangażowanie spamerów.
Dziubdzius pisze:Gemmini
Spam paralotniarski jest jak najbardziej w pozadku.
Nie widze probemu zebys sprzedal skrzydlo lub zaoferował szkolenie paralotniowe na forum.
Chodzi o śmieci generowane przez boty.
Boty to programy udajace czlowieka.
Ogarniasz?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Gemmini pisze:Dziubdzius pisze:Gemmini
Spam paralotniarski jest jak najbardziej w pozadku.
Nie widze probemu zebys sprzedal skrzydlo lub zaoferował szkolenie paralotniowe na forum.
Chodzi o śmieci generowane przez boty.
Boty to programy udajace czlowieka.
Ogarniasz?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Doskonale wiem czym są boty i ani razu o nich nie wspomniałem. Świadomie używałem słowa spamer. Boty nie stanowią realnego problemu. Spamerzy już tak.
Kolega Niedzwiedz_pl ma na koncie tylko jeden post i adres internetowy jako Nick. Zarejestrował się parę dni temu. Ostatnio tak działają spamerzy.
I teraz do kolegi Niedzwiedzia, jeżeli nie jestes spamerem, w ramach przeprosin zapraszam na piwo np. w trakcie Festiwalu Wiatru w Ustce.
Andrzejt pisze:Ale aż takim problemem jest to na naszym forum? W obecnym świecie to jest nieuniknione. Kiedyś były akcje nie karmić trolla, teraz będzie bota To forum jest mocno tematyczne i to w specyficznym temacie. Żaden bot nie znający środowiska się tu nie utrzyma po prostu, przecież tu nie siedzi gimbaza...zaraz się gdzieś wyłoży, ktoś go zgłosi, admin usunie i po temacie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość