Dlaczego nie rośnie ilość zdjęć i filmów z UFO?

Przeróżne dyskusje niezwiązane ściśle z paralotniarstwem.
Dziubdzius
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Re: Dlaczego nie rośnie ilość zdjęć i filmów z UFO?

Postautor: Dziubdzius » 12 sierpnia 2018, 12:35

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Paweł. Pytałem o dowód na brak ewolucji a nie problemy na styku kosmologii i fizyki kwantowej.

Przetlumacze na latwiejszy jezyk to co napisalem.

Napisałem ze ani ja ani nikt inny nigdy ale to nigdy nie udowodni naukowo ewolucji ani kreacji.

Obie formy możemy obserwować we wszechswiecie ale wyglada na to ze zupelnie ich nie rozumiemy.

Ja osobiscie uwazam ze ewolucja zachodzi na poziomie swiadomosci a kreacja na fizycznym materialnym.

Wiem jedno ze jezeli bede chcial latac jak ptak miec skrzydla i piora to zadna ewolucja mi tego nie zapewni.
Jedyna droga do tego jest swiadoma ingerencja w moj genom DNA.
Dzis mozemy wplywac na kolor oczu niemowlat i inne aspekty budowy ich ciala. Gdybysmy w pokoju i dla dobra ludzkosci wykozystywali nasza wiedze genetyczna to w odstepie kilku pokolen stworzylibysmy super ludzi.

Jednak mamy podla nature jako rodzaj ludzki i zawsze myslimy o przewadze nad wrogiem tworzac coraz doskonalsze bronie do unicestwiania zycia na tej pięknej planecie. Dlatego uwazam ze dopóki ewolucja naszej swiadomosci nie dojdzie do punktu gdzie nie bedziemy unicestwiac zycia dla naszego dobrobytu nie powinnismy eksplorowac wszechswiata.
A liczba bestii to 666 to liczba czlowieka.

Jezeli pytasz o dowód na brak ewolucji takiego nie ma, jak i nie ma dowodu potwierdzajacego ewolucje.

Tak nalezy rozumiec moj wywod o kosmologii i fizyce kwantowej.

pozdrowienia
Pozdrawiam Pawel Cypel

Dziubdzius

Postautor: Dziubdzius » 12 sierpnia 2018, 12:47

Taka ciekawostka co do tematu ufo.

Widzimy z częstotliwością ok 26 klatek na sekundę.
Czyli jezeli pszczola przeleci przed obiektywem z predkoscia ktora bedzie rowna 1 klatce filmowej na 26 klatek.
Nie powinnismy jej zauwazyc na filmie. dopiero ogladajac klatka po klatce damy rade.

Zrobcie eksperyment. Spróbujcie nagrać kamera z procesorem obrabiajacym obraz owady lub obiekty szybko poruszajace sie przed obiektywem.
To samo zróbcie stara kamera z przetwornikiem ktora zapisywala obraz na tasmie.

Wiecie ze nowoczesne kamery (nie wszystkie) programowo usuwają obiekty na klatkach?

Pozdrowienia
Pozdrawiam Pawel Cypel

Dziubdzius

Postautor: Dziubdzius » 12 sierpnia 2018, 12:51

uriuk pisze:
micro pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Roman. Skoro dowodów na to ze nie ma ewolucji jest dużo to ja proazę o jakiś :)

Podaj jakiś, że była :) .

Zeby bylo smieszniej, jedynie teoria ewolucji ma jakies dowody za soba. Kreacjonizm nie ma zadnych.
A jedna z podstawowoych zasad logiki glosi „Co może być przyjęte bez dowodów, to może być odrzucone bez dowodów”. Tak wiec na placu boju pozostaje wylacznie teoria ewolucji . I czajniczek Russella :)

Dawaj po kolei te dowody na ewolucje.

Trzy wystarcza.
Pozdrawiam Pawel Cypel

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 12 sierpnia 2018, 13:54

Roman. Ty jesteś bardzo dobrym dowodem na ewolucję. I wszystkie odkrycia archeologiczne, paleontologicze i inne logiczne oraz genetyczne.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 12 sierpnia 2018, 14:11

Poza tym dowody na ewolucję są dobrze znane, natomiast nie znam ani jednego dowodu zaprzeczającemu ewolucji. Dlatego tak ciekaw jestem na jakiej podstawie twierdzisz że nie ma ewolucji.
Zbyszek Gotkiewicz

Dziubdzius

Postautor: Dziubdzius » 12 sierpnia 2018, 15:05

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Poza tym dowody na ewolucję są dobrze znane, natomiast nie znam ani jednego dowodu zaprzeczającemu ewolucji. Dlatego tak ciekaw jestem na jakiej podstawie twierdzisz że nie ma ewolucji.

Jak mozesz domagac sie dowodu jak pisalem ze nie da sie udowodnic zarowno ewolucji jak i kreacji.

Chyba ze mnie wkręcasz dla zabawy dyskutowania to pociągnę temat ;)
Pozdrawiam Pawel Cypel

Awatar użytkownika
micro
Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kontakt:

Postautor: micro » 12 sierpnia 2018, 15:13

uriuk pisze:
micro pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Roman. Skoro dowodów na to ze nie ma ewolucji jest dużo to ja proazę o jakiś :)

Podaj jakiś, że była :) .

Zeby bylo smieszniej, jedynie teoria ewolucji ma jakies dowody za soba. Kreacjonizm nie ma zadnych.
A jedna z podstawowoych zasad logiki glosi „Co może być przyjęte bez dowodów, to może być odrzucone bez dowodów”. Tak wiec na placu boju pozostaje wylacznie teoria ewolucji . I czajniczek Russella :)

Na "teorie ewolucji" brak jest jakichkolwiek dowodów.
To co jest to tylko stek kłamstw i fałszowanych tzw." dowodów"
Roman Michalak

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 12 sierpnia 2018, 15:59

Widzę że trudno będzie skoro każdy dowód jest potraktowany jako kłamstwo. A miałeś może przyjemność znalezienia odcisku muszli lub trylobita w skałach? Albo amonita czy belemnita? I czy akceptujecie fakt że skały osadowe odkładały się przez miliony lat jedna na drugiej? Czy zmarszczki powstałe od fal na powierzchni skał osadowych znajdowanych w głębi ziemi to też oszustwo i manipulacja?
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 12 sierpnia 2018, 16:05

Paweł. Jest niezliczona ilość dowodów na ewolucję i aż głupio je przytaczać żeby nie urazić rozmówcy truizmem. To że ich nie znasz nie oznacza automatycznie że one nie istnieją.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 12 sierpnia 2018, 16:25

Żeby dyskusja nie była zupełnie od czapy to masz sprzęt do latania podlega takiej samej ewolucji jak organizmy żywe.
Zbyszek Gotkiewicz

ciacholot
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Były Pilot

Postautor: ciacholot » 12 sierpnia 2018, 16:49

Nawet dziewczyny w procesie ewolucji wyewoluowały tak, że kiedyś chłopaki musieli się prosić a teraz jest odwrotnie. Podobno... .
Ktoś udowodni?
Czy wszyscy zaprzeczą.
Mariusz Kilian

Awatar użytkownika
micro
Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kontakt:

Postautor: micro » 12 sierpnia 2018, 17:02

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Widzę że trudno będzie skoro każdy dowód jest potraktowany jako kłamstwo. A miałeś może przyjemność znalezienia odcisku muszli lub trylobita w skałach? Albo amonita czy belemnita?

I czego to dowodzi ?, bo jak dla mnie to tylko to, że kiedyś żyły...
Zbyszek Gotkiewicz pisze:I czy akceptujecie fakt że skały osadowe odkładały się przez miliony lat jedna na drugiej? Czy zmarszczki powstałe od fal na powierzchni skał osadowych znajdowanych w głębi ziemi to też oszustwo i manipulacja?

To dowodzi, że warstwy zostały utworzone poprzez upłynnianie podczas wielkiego potopu, o którym znajdziesz informacje w każdej kulturze na całym świecie.
Roman Michalak

Dziubdzius

Postautor: Dziubdzius » 12 sierpnia 2018, 17:46

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Widzę że trudno będzie skoro każdy dowód jest potraktowany jako kłamstwo. A miałeś może przyjemność znalezienia odcisku muszli lub trylobita w skałach? Albo amonita czy belemnita? I czy akceptujecie fakt że skały osadowe odkładały się przez miliony lat jedna na drugiej? Czy zmarszczki powstałe od fal na powierzchni skał osadowych znajdowanych w głębi ziemi to też oszustwo i manipulacja?

Hey

Mialem przyjemnosc ogladac skamieliny i odciski prehistorycznych zwierzatek.

I wiem jak sie datuje ( blednie ) skaly osadowe.

Jezeli znajdziesz kosc tyranozaura to jest datowana na kilkanascie milionow lat bo leży w danej warstwie osadowej.
Warstwe osadowa natomiast datujemy na podstawie artefaktow w niej znalezionych np kosci dinozaurow.

A wiec skala ma milion lat bo w niej byl dino a dino musi miec milion lat bo skala jest datowana na milion.

Inym sposobem datowania jest izotop rozpadu wegiela c14 ( tez ma wiele do zyczenia - zalozenie jest ze na ziemie spada stale pewna ilosc wegla ktory ulega rozpadowi na przestrzeni lat)

No i to bledne kolo ma maly problem.
Udowodnij mi ze te skaly odkladaly sie kilka milionow lat.
Ja wiem ze diamenty ktore podobno rosna pod ziemia przez miliomy lat w wielkim cisnieniu potrafia rosnac w laboratorium w miesiac.
Pozdrawiam Pawel Cypel

Dziubdzius

Postautor: Dziubdzius » 12 sierpnia 2018, 18:02

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Żeby dyskusja nie była zupełnie od czapy to masz sprzęt do latania podlega takiej samej ewolucji jak organizmy żywe.

O jakiej ewolucji mowisz ?

Masz na mysli udoskonalanie skrzydla jego profilu i parametrow - to sie nazywa chyba modyfikacja ulepszeniowa.
Ewolucja miala by miejsce gdyby spadachron sie zamienil w szybowiec bez pomocy inteligetnego zycia.

Czyli Pan spadachron musialby posuwać tylko te Panie spadachronki co sa szczuplejsze i maja twardsza czasze.

Najwiekszy sekret zycia to poswiecenie czastki siebie. Nie powstanie nowe zycie gdy nie poswiecimy czastki siebie kropka.

W naszym przypadku jest to tylko jedna komórka naszego ciala z pelna informacja DNA. Chyba ze znasz kogos kto paczkuje albo rozmnaza sie poprzez podzial jak pantofelek.

pozdowienia
Pozdrawiam Pawel Cypel

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 13 sierpnia 2018, 08:33

Wedlug mnie proces zmian jakim podlegają skrzydła, uprzęże, zapasy to note kwestia jedynie inwencji twórczej konstruktorów, ale także tego jak będzie wyglądał popyt na te zmiany. Wiele słusznych zmian się nie przyjmuje bo rynek je odrzuca, a są zmiany które nic nie wnoszą lub są wręcz szkodliwe a zyskują popularność, przynajmniej na jakiś czas. I nikt nie jest w stanie przewidzieć które zmiany przetrwają a które się nie przyjmą.
Zbyszek Gotkiewicz

ciacholot
Latam: Swobodnie i z Napędem
Doświadczenie: Były Pilot

Postautor: ciacholot » 13 sierpnia 2018, 10:20

Mam kolegę sporo starszego ode mnie. Lata na skrzydle o rozmiar za duży dla niego, ale wszystko jest ok bo to skrzydło z czasem przystosowało się do niego i już nie jest takie "nośne". On się zestarzał i skrzydło razem z nim się "przystosowało" :lol: To jest ewolucja?
Mariusz Kilian

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 13 sierpnia 2018, 11:31

Trochę tak, bo teraz w skrzydłach konstruktorzy zaczęli dawać mniej nośne profile, czyli następne skrzydło będzie juz bardziej podobne do tego starego. Te mniej nośne profile mają gorsze osiągi, ale dają bardziej stabilny lot, a tu klienci okazało się mają w większości zdanie że skrzydło nie powinno wogóle ruszać się nad głową :)
Zbyszek Gotkiewicz

Dziubdzius

Postautor: Dziubdzius » 13 sierpnia 2018, 11:41

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Trochę tak, bo teraz w skrzydłach konstruktorzy zaczęli dawać mniej nośne profile, czyli następne skrzydło będzie juz bardziej podobne do tego starego. Te mniej nośne profile mają gorsze osiągi, ale dają bardziej stabilny lot, a tu klienci okazało się mają w większości zdanie że skrzydło nie powinno wogóle ruszać się nad głową :)

No teraz powiedz cos więcej o tym dlaczego jedno skrzydło lepiej wybiera noszenia a inne gorzej.
Latalem na tequila4 i naprawde potrafiła wchodzić do gory.
Ogolnie - dlaczego jedne skrzydła lepiej sie wkrecaja a inne gorzej ?
Nie mam pojęcia o różnicach w budowie skrzydła dających takie efekty.
Pozdrawiam Pawel Cypel

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 13 sierpnia 2018, 11:46

Chodzi o zakręcanie czyli jak chodzi za ręką i ciałem, zastosowany profil i obciążenie powierzchni. Wynik tych trzech czynników daje wszystkie zachowania skrzydła, ale długo by pisać o każdym z nich.
Zbyszek Gotkiewicz

Wróć do „Szwarc, mydlo i powidlo”