Szwajcarskie paralotnie firmy Mcc Aviation

Jeśli w ogłoszeniu autor nie poda ceny, to zrobię to ja, według własnego widzimisię
xyz

Re: Szwajcarskie paralotnie firmy Mcc Aviation

Postautor: xyz » 07 stycznia 2019, 09:37

wojtek pisze:
wlaskow pisze:Ten daleki wschód to Sri Lanka.
http://aero-dynamics.eu
Wydaje mi się, że nadzór nad jakością jest równie dobry jak europejski. Wydaje mi się, że taka firma powstała za europejskie pieniądze, ze wszystkimi standardami oprócz wynagrodzenia dla pracowników średniego i niższego szczebla. Oczywiście pewności nie mam.

Mariaz europejskiej firmy z produkcja w Chinach moze nie byc taki wesoly. Jest sobie szwajcarska firma Mammut ktora przez lata byla synonimem doskonalej jakosci. Po przeniesieniu produkcji do Chin z jakosci zostaly wspomnienia. Mam 2 kurtki - jedna ok. 20 letnia ktora wciaz spisuje sie swietnie. Kupilem nowa jakies 5 lat temu i po 3 latach byla do wyrzucenia - rozkleila sie wiekszosc laczen. Inny przyklad z tej samej firmy: plastiki i material w plecakach jest znacznie gorszej jakosci (material sie rozwarstwia, plastiki pekaja) niz ten, ktory byl gry produkcja byla w Szwajcarii. No, ale moze z paralotniami made in China nie bedzie zle.

w.

To wcale nie musi być powiązane z przeniesieniem fabryki do Azji. Obstawiałbym że to raczej planowane postarzanie produktu (
).

Z kurtkami jest tak samo - można, ale po co robić taką której klient nie będzie potrzebował zmieniać do końca życia.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Re: Szwajcarskie paralotnie firmy Mcc Aviation

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 07 stycznia 2019, 10:38

Zatwierdziłem ten post napisany anonimowo bo każdy ma prawo do wypowiedzi, ale w przypadku jeśli się nie ma żadnych dowodów na zmowę producentów to może lepiej by było takich teorii spiskowych nie głosić.
Zbyszek Gotkiewicz

Wróć do „Sprzedam”