ugryzek pisze:Chciałbym też mieć kiedyś tak zajebiście silną psychikę
Taka jak mieli ci "odwazni samobojcy"

ugryzek pisze:Chciałbym też mieć kiedyś tak zajebiście silną psychikę
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Odważni samobójcy szkolili się sami
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Znam dobrych instruktorów którzy dają swoim kursantom dobry start do bezpiecznego latania.
fotolot pisze:Zbyszek Gotkiewicz pisze:Odważni samobójcy szkolili się sami
A co z kolei z tymi zaleknionymi?. Co kochajac zycie, poszli roztropnie, dac sie (nieswiadomi procederu) wyciulac po 2,5 tysia. W ekspresowej masowce pseudoszkolacej, sluzac tam w szybkim "rytuale", jako wyholowany kilka razy, "worek kartofli". I teraz bez wiedzy ani podstawowych umiejetnosci(nawet jak stawiac glajta),silnie paralizowani strachem, podchodzac do krawedzi skarp, nie wiedza czy starczy im odwagi na decyzje by sie z niej w przestrzen rzucic czy opamietaja i znowu wroca do domu z tym "lewym kwitkiem"?
der pisze:spierajmy się na argumenty a nie inwektywy
7van.krzysztof pisze:der pisze:spierajmy się na argumenty a nie inwektywy
No jeśli jakiś as uważa
Piotr Domański pisze:Jeśli urzędnik napisze a drogowcy postawią znak, że jest 2,3m to mając 2,2m powinienem wjechać w tunel bez zastanawiania się, gdyby ta sztuka nie udała się winny jest ten co ten znak postawił.
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Przecież opakowanie kartonowe to najsmaczniejszy kawałek tych pizz, które u nas serwują.
7van.krzysztof pisze:Co za pokolenie ...na kubeczkach do kawy z automatu muszą mieć napisane "ostrożnie, gorący płyn" a jak nie będzie napisane, to się poparzą. , Na kartonie od pizzy obowiązkowe ostrzeżenie z napisem "opakowanie nie nadaje się do spożycia. Nie jeść", a jak nie będzie napisane, to pizzę zeżrą razem z kartonem (?)
21 wiek, to wylęgarnia debili, którzy wszędzie i na wszystko muszą mieć stosowne ostrzeżenie, bo jak nie, to CH***niech pociąg się wykolei
Piotr Domański pisze:Tu mylisz dwie sprawy, to nie problem pokoleniowy to problem prawny w USA i GB,
7van.krzysztof pisze:A kto niby to prawo tworzy ? Kto wnosi pozwy ? Kto żąda odszkodowań ? Kto rozstrzyga te sprawy w sądach ? Czy to nie ludzie, są pokoleniem. ?
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Oglądałem niedawno filmik z przejazdu pod niskim wiadukt, gdzie kilkanaście ciężarówek wbiło się i zaklinowało. Był znak podający wysokość a mimo tego doszło do wypadków. Czyli znaki nie zabezpieczają przed wypadkami.
Piotr Domański pisze:No właśnie kto tworzy to prawo System prawny tworzą ludzie z pokolenia mojego ojca a sam jestem po 40, wiec nie wiem czy problem jest tworzony przez tych chłopców w "rurkach" dwadzieścia parę lat ode mnie młodszych co ich niby ta kawa parzy czy też ci niby poparzeni kawą nie s ą wykorzystywani zarobkowo:)
7van.krzysztof pisze:Gdy miałem choć minimalne wątpliwości, że się nie zmieszczę, to prosiłem żonę, żeby wysiadła i mnie pilotowała. Jak było za nisko, to albo zdejmowałem rowery, albo szukałem innego parkingu.
Znałem wysokość, ale jak było na styk, to wolałem być pewny, a żonie nie ujęło i korona jej nie spadłaPiotr Domański pisze:Czyli kiszka, bo wjeżdżałeś na parking nie przenaczony dla Ciebie bo nie chciao Ci się zmierzyć wysokości auta, albo stosowałeś "zasadę zmieszczę się śmiało"- pod okiem żony..
7van.krzysztof pisze:Znałem wysokość, ale jak było na styk, to wolałem być pewny, a żonie nie ujęło i korona jej nie spadła
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość