Zbyszek Gotkiewicz pisze:Mój przekaz był prosty: nie wspieram rosyjskich mediów i każdego, kto będzie do tego namawiał będę klasyfikował w sposób jednoznaczny
Zbyszek, a miej sobie przekaz jaki chcesz. Ja też nie wspieram rosji i nie zamierzam ale nie bądźcie paranoikami, to że rozwój telegrama zapoczątkował rosyjski programista - to co z tego ? Poczytaj sobie o starciach tego kolesia z władzami. To właśnie on jako jeden z nielicznych się oparł władzy nie tylko rosyjskiej ale i europejskiej i NIE udostępnia danych użytkowników JAK TO ROBIĄ WSZYCY INNI z pejsbukiem i YT na czele.
Jakoś nie widzę żebyście tu pomstowali na amekrykańskie koncerny które są kulminacją inwigilacji i cenzury jakiej świat nie widział NIGDY.
Statystycznie prawie wszyscy z was rozmawiają przez messengera który jest sztandarowym przykładem inwigilacji i jakoś z niego nie rezygnujecie.
Poza tym bądźcie konsekwentni, nie tankujcie od dziś ruskiego paliwa, kasujcie FB, YT, INSTA, Łotsap itp. A tak w ogóle telegram NIE JEST ROSYJSKI.
Poza tym jest taka złota zasada jak nie wiadomo jaką mieć o czymś opinię - jak państwo mówi że coś jest złe to znaczy że jest dokładnie odwrotnie.
Przecież to nasz umiłowany rząd zakupił od Żydów Pegasusa żeby nas inwigilować ! - to jest niebezpieczne a nie jakieś patentowe szyfrowanie w T.
Państwo nie może przeboleć faktu że nie ma dostępu do prywatnych konwersacji i dla tego T jest tak krytykowany.
ps. jeśli i tu panuje cenzura niczym na FB nie będę płakał jak mnie z tego forum ktoś wypisze