Zarząd PSP

Dyskusja na tematy nie pasujące w żaden sposób do pozostałych kategorii na forum. Dyskusje niezwiązane z glajtami, a nawet nielotnicze proszę umieszczać w "Szwarc, mydło i powidło"
JaroXS
Latam: Tylko Swobodnie
Doświadczenie: Akrobata

Re: Zarząd PSP

Postautor: JaroXS » 05 stycznia 2023, 22:26

Wybacz Mateusz ale pozwole sobie bez wycieczek osobistych.

Mateusz uwazasz ze ludzie nie maja prawa publicznie zapytac co dzieje sie z pieniedzmi kiedy sami je wysylali ale i namawiali kolegow z Polski, Czech, Slowacji zeby wykupili ubezpiecznie i oplacili skladki czlonkowskie? To uwazasz ze zawsze trzeba placic ale o nic nie wolno publicznie pytac? Skad niby to ludzie maja wiedziec jak za Twoich czasow do dnia dzisiejszego nie ma zadnego raportu. Czy naprawde uwazasz ze wszystkim nalezy ufac?

I o jakich Ty pomowieniach mowisz w stosunku do Twojej osoby? Czy ktos zarzucil Ci ze kradniesz? Nie. Sam zalozyles ten watek z czegos sie tlumaczac, sam nie wiem z czego. Ja Ci w pierwszym poscie napisalem ze nie ma jawnosci finansowej PSP mimo ze prawnie to jest wymagane to jedyny moj zarzut w stosunku do naszej rozmowy z przed 1.5 roku chyba kiedy zadzwonilem do Ciebie i pytalem co sie dzieje z cala ta kasa. Wtedy mi tez nie odpowiedziales konkretnie jedynie dodales ze kasy jest sporo na koncie i pamietaj nie mow nikomu ze Ci mowilem. Jak mozna przechodzic obojetnie kolo takiego tematu gdzie z jednej strony jedni namawiaja kolegow aby oplacali czlonkostwo a drudzy nie chca udzielic zadnych informacji o finansach calego balaganu? W takim przypadku masz wiecej pytan niz odpowiedzi i nie masz sie czemu dziwic ze mi sie przypomnialo jak Gotek zalozyl ten watek abysmy sie laczyli z PSP.

A to ze Ci KRS wkleilem to nie sadzilem ze az Cie to tak oburzy. Z reszta przeprosiłem. Jasne ze jest roznica miedzy prawem a tapetowaniem slupow. Masz zupelna racje.

Mysle ze osiagnales troche poziom nieuzasadnionej frustracji bo wspominasz o mojej zonie, dzieciach. Podzieliles z reszta pilotow na grupy. Zupelnie bezsensu. Firm mam kilka w tym dwie w Polsce. Mam rodzine w Polsce bywam regularnie w Polsce spotykam sie z pilotami z Polski, tworze materiały dla ludzi z Polski. No i prawda poruszam niewygodne tematy publicznie polskie. Takie jak np. wypadek na siv czy np. zamieciona bez badania smierc pilota ppg. Wszystkim nie dogodzisz ale byc moze czesc osob przejrzy troche na oczy i wyciagnie wlasne wnioski. Pewnie lateiej mi sie te tematy porusza bo tak jak wspomniales dzieci chodza do czeskiej szkoly ;) Ale to chyba nie jest przestepstwo prawda?
Jarek Borowiec | www.flyordie.info

rg
Doświadczenie: Świeżak po Kursie
Kontakt:

Postautor: rg » 06 stycznia 2023, 08:11

SP8EBC pisze:Otóz w marcu/kwietniu 2022 odszedłem z zarządu PSP i wystapiłem całkowicie z organizacji. Nie zajmuje się administracją żadnymi systemami w PSP i nie mam do nich dostępu. W identyczny sposób nie mam żadnego wpływu na finanse organizacji i w zasadzie nigdy takowego nie miałem (nie miałem też nigdy dostępu, czy wglądu w konta bankowe). Proszę mnie więc kategorycznie nie łączyć z jakimikolwiek dyskusjami, czy zarzutami o rzekome nadużycia finansowe i brak transparentności ze strony zarządu PSP.

SP8EBC pisze: Dużo złych rzeczy można zarzucić zarządowi PSP, głównie w obszarze relacji personalnych. Nigdy jednak nie dochodziło w PSP do żądnych nadużyć finansowych i nigdy żadna kasa na lewno nie było z organizacji wyprowadzana.

Mateusz, proszę nie odbierz tego za atak - zastanawiam się skąd ta absolutna pewność że nigdy nie było żadnych nadużyć finansowych skoro nigdy nie miałeś wglądu w konta PSP?
Obrazek
--
Najlepszą formą docenienia mojej pracy nad leonardo.pgxc.pl jest POLECENIE i wgrywanie logów.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Doświadczenie: Instruktor
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 06 stycznia 2023, 08:44

rg pisze:
Mateusz, proszę nie odbierz tego za atak - zastanawiam się skąd ta absolutna pewność że nigdy nie było żadnych nadużyć finansowych skoro nigdy nie miałeś wglądu w konta PSP?

No i mamy nasze polskie bagienko. Jaro nasrał w wentylator i ochlapał wszystkich działających w PSP sugerując, że są złodziejami a jedyną przesłanką do tego jest brak raportów finansowych. I zamiast dyskutować jak rozwiązać ten problem to dyskusja idzie w kierunku czy może rzeczywiście zarząd PSP to złodzieje. Nie ma najmniejszych przesłanek aby tak przypuszczać a sugestie lansera bez honoru trzeba spuścić z wodą w klozecie.
Zbyszek Gotkiewicz

JaroXS

Postautor: JaroXS » 06 stycznia 2023, 09:44

Tylko że nikt nie napisał że ktoś kradnie. Napisałem że nie ma jawności finansowej i dobrze by było aby to zostało wyprostowane ponieważ PSP działa w imieniu paralotniarzy którzy dają swoje pieniądze na reprezentowanie środowiska i poprawy pewnych kwestii. Prowadzenie czegoś takiego wymaga chociaż minimalnej odpowiedzialności w postaci upubliczniania tego co się dzieje z pieniędzmi paralotniarzy którzy to wszystko finansują. Tylko o to w tym chodzi.

Domagam się jedynie aby chociaż za ostatnie 2 lata zostały upublicznione raporty finansowe PSP i wgrane do KRS, bo jest taki wymóg prawny od 2020 roku. Ujawnienie tych informacji wprowadzi pewną formę przejrzystości i być może PSP zostanie obdarzone w takim przypadku większym zaufaniem. Po ujawnieniu raportów z których jasno będzie wynikać jakie są koszty, jakie zyski, i ile jest na koncie zapasowym będzie można stwierdzić czy PSP jest dobrze zarządzane za panowania obecnego zarządu który jest niezmienny od wielu lat. Być może wtedy pojawi się więcej chętnych do współpracy, a być może wręcz przeciwnie. Sprawa się tutaj jeszcze bardziej trochę komplikuje bo jest jeszcze LKZ sp z. o.o. w tym wszystkim i dobrze by było wiedzieć jaki jest tok pieniędzy pomiędzy LKZ sp. z. o.o. i PSP.

I nie musisz obrażać ludzi nawiązując do klozetu i lansu, tylko dlatego że ktoś chce wiedzieć czy dobrze zrobił że przez tyle lat namawiał ludzi do wysyłania pieniędzy do PSP.

W ogóle to się dziwie że próbujesz propagować podejście że nie można o to publicznie pytać szczególnie jeżeli chodzi o "non-profit" organizację która jest publiczna i ma reprezentować całe środowisko.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 06 stycznia 2023, 10:22

Jaro. Jesteś małym śliskim gnojkiem bez honoru. Zaprzeczasz własnym słowom i dyskusja z tobą to strata czasu. Co do publikacji stanu finansów stowarzyszenia uważam, że powinno być publikowane, ale ponieważ wiem, że aby to zrobić bym musiał się zaangażować w pracę zarządu PSP to w momencie gdy sobie to uświadamiam przestaje mi tak bardzo zależeć na tym raporcie. Jeśli komuś bardzo na tym zależy niech nawiąże współpracę z zarządem i zadba o publikację. Próby sterowania zarządem za pomocą całkowicie bezpodstawnych insynuacji są z góry skazane na porażkę gnojku.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
wlaskow
Doświadczenie: Średnio Zaawansowany

Postautor: wlaskow » 06 stycznia 2023, 14:07

W sytuacji, w której toczą się rozmowy w sprawie współpracy PG forum z PSP, jakiekolwiek głosy o transparentność w wydatkach PSP, będą traktowane jako wyraz niezrozumienia obecnej mądrości etapu. Czego tu nie rozumieć.

Prawdziwa cnota nie boi się krytyk,
Bo do szału ją wiedzie już najmniejszy przytyk.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 06 stycznia 2023, 14:21

Właskow. Naprawdę nie rozumiesz, że czym innym jest dyskusja co zrobić, żeby dane finansowe były publikowane a czym innym sugestie że zarząd stowarzyszenia to złodzieje. To może zażądać monitoringu w przedszkolach, szkołach i kościołach bo wiadomo że pedofile są wszędzie.
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 06 stycznia 2023, 15:56

Żeby nie było watpliwości, to zebrałem wypowiedzi Jara żeby zobaczyć w jakim świetle stawia zarząd PSP:

" Aby sie nie skonczylo z PSP kiedys jak z tym 1 milionem o ktorym Gotek wspomnial i ze ktos nagle emeryture bedzie mial...

Nawet Mateusz tutaj wczesniej napisal ktory jest w zarzadzie ze PSP jest martwe, dlatego argumentowalem ze w takim przypadku lepiej jest rozwiazac zarzad i oddac ludziom pieniadze.

A to czy ktos wyprowadzi kase z PSP to masz racje niesmaczne - przepraszam. Niepowinny mi takie mysli przychodzic do glowy w koncu za ostatnie 25 lat tak niewiele walow bylo w lotnictwie polskim wraz z przygotowywaniem dokumentow do ULC a potem celowym usuwaniem zdan z programow szkolen...Ehh...

Byc moze dzialaczom PSP jest smutno czytac moje wypociny ale smutna prawda jest taka ze PSP istnieje tylko na papierze i w dodatku niewiadomo co sie dzieje z kasa. To moze jakis nowy wal stulecia powstaje w naszym swiatku paralotniowym? hmm? Kto to wie?

Nawiazalem do tego co moze spotkac i PSP jezeli do organizacji dostana sie niepowolane osoby.

Jak to sie mowi okazja czyni zlodzieja "
Zbyszek Gotkiewicz

Awatar użytkownika
Michał Adamczuk

Postautor: Michał Adamczuk » 06 stycznia 2023, 19:16

Pozwolę sobie dorzucić swoje trzy grosze. Mały, acz istotny szczegół dla tego wątku i tematu o połączeniu z PSP.
Otóż zapytałem Panią Mecenas, która zajmuje się obsługą prawną mojej firmy, jak to jest z tymi sprawozdaniami finansowymi w przypadku stowarzyszenia. No i małe zaskoczenie. Jeśli stowarzyszenie jest non-profit ( jak dla przykladu PSP ) to żadnych sprawozdań się nie składa.

W sumie to wystarczy wrzucić pytanie w sieć:

https://poradnik.ngo.pl/c-czy-ngo-sklad ... owe-do-krs

Ja mam taką zasadę, że nim zacznę wydawać sądy, staram się w miarę moich ograniczonych możliwości sprawdzić fakty.
Niestety mam wrażenie, że mamy tutaj do czynienia z insynuacjami, których autorzy nawet nie zadali sobie trudu sprawdzenia podstawowych faktów.

Bardzo irytuje mnie taka sytuacja. Mamy stowarzyszenie. Coś robi, może być platformą dla zrobienia czegoś dla nas. Przychodzą tutaj nowi ludzie i widzą takie oskarżenia.
Każdemu wujkowi dobra rada proponuję udział w walnym.
Inaczej tylko będziemy bić pianę w sieci patrząc z zazdrością na Czechy, Niemcy Austrię itd.

PS Koledzy którzy zarzucają brak publikacji sprawozdań, zechcą napisać ile razy na walnym odmówiono im dostępu do dokumentów finansowych stowarzyszenia?

JaroXS

Postautor: JaroXS » 06 stycznia 2023, 19:53

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jaro. Jesteś małym śliskim gnojkiem bez honoru. Zaprzeczasz własnym słowom i dyskusja z tobą to strata czasu. Co do publikacji stanu finansów stowarzyszenia uważam, że powinno być publikowane, ale ponieważ wiem, że aby to zrobić bym musiał się zaangażować w pracę zarządu PSP to w momencie gdy sobie to uświadamiam przestaje mi tak bardzo zależeć na tym raporcie. Jeśli komuś bardzo na tym zależy niech nawiąże współpracę z zarządem i zadba o publikację. Próby sterowania zarządem za pomocą całkowicie bezpodstawnych insynuacji są z góry skazane na porażkę gnojku.

Widze ze publiczne obrazanie czlowieka nie jest dla Ciebie problemem. Pozwol ze nie bede Cie atakowal i jeszcze raz sprobuje wytlumaczyc moj punkt widzenia.

Zarzad PSP jest niezmienny od wielu lat. Wedlug Mateusza PSP jest martwe. Nie ma informacji od wielu lat co dzieje sie z pieniedzmi pilotow ktorzy oplaca skladki czlonkowskie. Wedlug Mateusza nawet on jako czlonek zarzadu nie mial wgladu do stanu konta bankowego. Jezeli ktos wszedl do zarzadu wiele lat temu ale nie jest w stanie sie wywiazac ze swojej funkcji ktora wymaga pewnej dozy odpowiedzialnosci w organizacji ktora niby ma reprezentowac cale srodowisko to powinien podac sie do dymisji. Rozsadny czlowiek robi tak ze jak sie na cos pisze to stara sie to robic odpowiedzialnie. Jezeli konczy sie mu energia to po prostu uwalnia miejsce i pozwala wykazac sie innym.

To co mnie ciekawi to fakt ile PSP pieniedzy za te lata zebralo i czy sa one administrowane we wlasciwy sposob czy moze jest to kolejny brak odpowiedzialnosci i po prostu gnija w banku. Jezeli jest taki przypadek, ze nie ma odpowiedzialnosci i organizacja jest martwa to nalezy w pierwszej kolejnosci oddac ludziom pieniadze i organizacje rozwiazac poniewaz organizacja nie jest w stanie robic tego czego ludzie oczekuja a mimo wszystko zbiera pieniadze.

Bycie w zarzadzie i organizacji ktora w statucie ma wpisane ze reprezentuje cale srodowisko obliguje do pewnych powaznych zachowan.

Obecnie jest kompletny brak transparentnosci. W LKZ sp. z. o. o. Sa publikowane jakies ubogie wyniki do KRS a dla PSP nie ma nic, mimo ze zarzadzane jest to przez te same osoby czy wrecz osobe.

Nigdy nie powiedzialem ze ktos kradnie lub inaczej mowiac wiezie sie na niewiedzy innych pilotow. Powiedzialem ze jestem nieufny i ze nic mnie juz raczej nie zaskoczy patrzec na inne wydarzenia historyczne.

Ujawinienie toku pieniedzy i zachowanie transparentnosci w organizacji ktora reprezentuje srodowisko to dla mnie podstawa. Takze nie w Twoim obowiazku jest publikowanie wynikow Zbyszek ale w obowiazku osoby ktora ma dostep do konta bankowego i ksiegowosci.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 06 stycznia 2023, 20:11

Jaro, zadziwiają mnie twoje wysiłki, żeby coś rozjebać w naszym środowisku. Najpierw próbowałeś wszelkimi sposobami rozwalić system szkolenia, teraz próbujesz rozwalić jedyne nasze stowarzyszenie ogólnopolskie, które coś robi dla pilotów. Nie wiem o co chodzi. Może Elspeedo ci obiecało, że dostaniesz w końcu uprawnienia instruktorskie jak ci się uda coś rozwalić w naszym środowisku?
Zbyszek Gotkiewicz

JaroXS

Postautor: JaroXS » 06 stycznia 2023, 21:26

Michał Adamczuk pisze:Pozwolę sobie dorzucić swoje trzy grosze. Mały, acz istotny szczegół dla tego wątku i tematu o połączeniu z PSP.
Otóż zapytałem Panią Mecenas, która zajmuje się obsługą prawną mojej firmy, jak to jest z tymi sprawozdaniami finansowymi w przypadku stowarzyszenia. No i małe zaskoczenie. Jeśli stowarzyszenie jest non-profit ( jak dla przykladu PSP ) to żadnych sprawozdań się nie składa.

W sumie to wystarczy wrzucić pytanie w sieć:

https://poradnik.ngo.pl/c-czy-ngo-sklad ... owe-do-krs

Ja mam taką zasadę, że nim zacznę wydawać sądy, staram się w miarę moich ograniczonych możliwości sprawdzić fakty.
Niestety mam wrażenie, że mamy tutaj do czynienia z insynuacjami, których autorzy nawet nie zadali sobie trudu sprawdzenia podstawowych faktów.

Bardzo irytuje mnie taka sytuacja. Mamy stowarzyszenie. Coś robi, może być platformą dla zrobienia czegoś dla nas. Przychodzą tutaj nowi ludzie i widzą takie oskarżenia.
Każdemu wujkowi dobra rada proponuję udział w walnym.
Inaczej tylko będziemy bić pianę w sieci patrząc z zazdrością na Czechy, Niemcy Austrię itd.

PS Koledzy którzy zarzucają brak publikacji sprawozdań, zechcą napisać ile razy na walnym odmówiono im dostępu do dokumentów finansowych stowarzyszenia?

Mysle ze nie zrozumiales, tutaj nie chodzi nawet o KRS tylko o to aby ujawnic tok pieniedzy publicznie aby mozna bylo ocenic na co przeznaczane sa srodki ze skladek czlonkowskich i ile ich jest za te wszystkie lata i czy beda na cos wydane czy zgnija w banku. Chodzi o to aby sie dowiedziec czy srodki sa dobrze zarzadzane. Jezeli nie i zarzad nie ma energii to mozesz sie stac Prezesem np. Ty jezeli jestes zainteresowany robieniem czegos dla srodowiska no i pod warunkiem ze obecny zarzad chcialby w ogole zrobic miejsce dla innych. Z wypowiedzi Mateusza wywnioskowalem ze nie ma szans, bo nawet oni sie wewnetrzenie nie mogli dogadac co do realizacji pewnych pomyslow i stad dymisja Mateusza. Ja nie jestem zainteresowany np. byciem w zarzadzie bo nie mam takich ambicji ale chcialbym wiedziec przynajmniej czy przez te wszystkie lata pieniadze byly w miare sensownie zarzadzane. Pieniadze ktore ja wplacalem i moi znajomi. Nie zadnej wartosci dodanej w organizacji ktora nic nie robi, zbiera pieniadze od ludzi i na nic ich nie wydaje. W zasadzie to taka organizacja powinna zwrocic pieniadze pilotom jezeli faktycznie juz nic nie robi.

Awatar użytkownika
JoJo
Doświadczenie: Przelotowiec

Postautor: JoJo » 06 stycznia 2023, 21:34

Mam małe pytanie czy Pan Borowiec jest członkiem PSP?

JaroXS

Postautor: JaroXS » 06 stycznia 2023, 21:38

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Jaro, zadziwiają mnie twoje wysiłki, żeby coś rozjebać w naszym środowisku. Najpierw próbowałeś wszelkimi sposobami rozwalić system szkolenia, teraz próbujesz rozwalić jedyne nasze stowarzyszenie ogólnopolskie, które coś robi dla pilotów. Nie wiem o co chodzi. Może Elspeedo ci obiecało, że dostaniesz w końcu uprawnienia instruktorskie jak ci się uda coś rozwalić w naszym środowisku?

Jezeli Ty Zbyszek odbierasz to tak ze ja chce cos zniszczyc co wedlug Mateusza w postach powyzej jest martwe od dluzszego czasu to juz Twoja prywatna sprawa. Zadaje pytania na ktore nie ma poki co konkretnych odpowiedzi. Nikt nie szuka taniej sensacji. Warto zadac te pytania bo PSP powstalo w 2005-2006 chyba o ile mnie pamiec nie myli i nigdy nic nie zostalo opublikowane. Ty twierdzisz ze przez te lata nic nie bylo publikowane bo nie bylo rak do roboty, a ja mam inne zdanie w tej kwestii.

Awatar użytkownika
Zbyszek Gotkiewicz
Kontakt:

Postautor: Zbyszek Gotkiewicz » 06 stycznia 2023, 21:43

Tylko Ty twierdzisz, że PSP nic nie robi. Masz nikłe pojęcie o pracy stowarzyszenia. Padło tu już wiele przykładów na to, że zabierasz głos w sprawach o których nie masz pojęcia. W tej sytuacji wypadało by przeprosić za insynuacje, zebrać trochę wiedzy a dopiero potem pomagać w rozwiązaniu problemu. Może i chciałeś dobrze, ale wyszło jak zwykle. Najpierw gówno w wentylator a potem ty cały na biało.
Zbyszek Gotkiewicz

JaroXS

Postautor: JaroXS » 06 stycznia 2023, 21:44

JoJo pisze:Mam małe pytanie czy Pan Borowiec jest członkiem PSP?

Bylem przy zalozeniu PSP i bralem udzial w walnych wiele lat temu. Budowalem strone PSP i strone Ligi paralotniowej ktore wspieralo PSP. Dostarczalem hostingi za darmo rowniez wiele lat temu. Oplacalem skladki i namawialem znajomych z Polski, Czech i Slowacji aby sie rejestrowali i placili w dobrej sprawie. Obecnie nie jestem juz czlonkiem i nic mnie nie motywuje do dalszego wspierania tej organizacji za obecnego zarzadu. Taka prawda.

JaroXS

Postautor: JaroXS » 06 stycznia 2023, 21:53

Zbyszek Gotkiewicz pisze:Tylko Ty twierdzisz, że PSP nic nie robi. Masz nikłe pojęcie o pracy stowarzyszenia. Padło tu już wiele przykładów na to, że zabierasz głos w sprawach o których nie masz pojęcia. W tej sytuacji wypadało by przeprosić za insynuacje, zebrać trochę wiedzy a dopiero potem pomagać w rozwiązaniu problemu. Może i chciałeś dobrze, ale wyszło jak zwykle. Najpierw gówno w wentylator a potem ty cały na biało.

Mysle ze nie mam niklego pojecia. Mateusz czyli insider Ci nawet napisal ze organizacja jest martwa. No i nie jestem caly na bialo bo pare osob mnie obrzucilo blotem za to ze mam czelnosc zadawac publicznie pytania ile jest pieniedzy i co sie z nimi dzialo przez tyle lat i dzieje sie nadal. Jako dawny aktywny dzialacz i osoba ktora wspierala finansowo ta organizacje mam do tego zupelne prawo nawet jezeli komus sie to nie podoba.

Wspominano o mojej zonie, dzieciach, nazwales mnie gnojkiem itd. no ale nie bede Was osadzal. Biore to jako chwile Waszej slabosci i totalny brak argumentow.

Awatar użytkownika
JoJo
Doświadczenie: Przelotowiec

Postautor: JoJo » 06 stycznia 2023, 22:04

JaroXS pisze:

Bylem

To może Pan opłacić ponownie składkę członkowską, po czym zabrać głos w czasie walnego.

JaroXS

Postautor: JaroXS » 06 stycznia 2023, 22:19

JoJo pisze:
JaroXS pisze:

Bylem

To może Pan opłacić ponownie składkę członkowską, po czym zabrać głos w czasie walnego.

A niby dlaczego? Tyle razy oplacalem i robilem duzo dobrego dla srodowiska, a wczesniej nawet w imieniu PSP a teraz musze zaplacic aby uzyskac informacje?

Awatar użytkownika
Michał Adamczuk

Postautor: Michał Adamczuk » 06 stycznia 2023, 22:28

JaroXS pisze:
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Tylko Ty twierdzisz, że PSP nic nie robi. Masz nikłe pojęcie o pracy stowarzyszenia. Padło tu już wiele przykładów na to, że zabierasz głos w sprawach o których nie masz pojęcia. W tej sytuacji wypadało by przeprosić za insynuacje, zebrać trochę wiedzy a dopiero potem pomagać w rozwiązaniu problemu. Może i chciałeś dobrze, ale wyszło jak zwykle. Najpierw gówno w wentylator a potem ty cały na biało.

Mysle ze nie mam niklego pojecia. Mateusz czyli insider Ci nawet napisal ze organizacja jest martwa. No i nie jestem caly na bialo bo pare osob mnie obrzucilo blotem za to ze mam czelnosc zadawac publicznie pytania ile jest pieniedzy i co sie z nimi dzialo przez tyle lat i dzieje sie nadal. Jako dawny aktywny dzialacz i osoba ktora wspierala finansowo ta organizacje mam do tego zupelne prawo nawet jezeli komus sie to nie podoba.

Wspominano o mojej zonie, dzieciach, nazwales mnie gnojkiem itd. no ale nie bede Was osadzal. Biore to jako chwile Waszej slabosci i totalny brak argumentow.

Podsumujmy.
Padały wcześniej oskarżenia, że PSP nie wywiązuje się z ustawowego obowiązku publikacji sprawozdań finansowych.
Okazuje się, że nie ma takich obowiązków.
No to pojawia się teraz zarzut, że dla wiarygodności PSP powinno i tak je publikować. Po co? Żeby nie trzeba było się fatygować, płacić składki (sic!) i uczestniczyć w walnym.

Wciąż zalecam samodzielne sprawdzanie faktów, a nie opieraniu się na zaszlyszanych historiach. Szczególnie jak mamy zamiar publicznie wypowiadać się negatywnie na czyjś temat.

Wróć do „Ogólne”