Zbyszek Gotkiewicz pisze:paliwo w Austrii było po euro za litr.
https://youtube.com/shorts/hgnBiQ3uLh4

Zbyszek Gotkiewicz pisze:paliwo w Austrii było po euro za litr.
https://youtube.com/shorts/hgnBiQ3uLh4
Zbyszek Gotkiewicz pisze:Ja pamiętam gdy nie było winietek na latanie, opłat za autostrady A jeszcze niedawno paliwo w Austrii było po euro za litr.
https://youtube.com/shorts/hgnBiQ3uLh4?feature=share
der pisze:Minęło ponad pół roku od ostatniego postu w tym wątku. A temat wiecznie żywy.
Co tam u Was ?
Dotychczasowe 2 lata to dziwny okres. A poprzednie pół roku, w ogóle. Okres w którym najlepszą formą zabezpieczenia zawartości skarpety okazał się być nie zachwalany przez Jaro BITCOIN, nie nieruchomości ale ... o zgrozo obligacje skarbowe Skarbu Państwa.
.
SP8EBC pisze:der pisze:Minęło ponad pół roku od ostatniego postu w tym wątku. A temat wiecznie żywy.
Co tam u Was ?
Dotychczasowe 2 lata to dziwny okres. A poprzednie pół roku, w ogóle. Okres w którym najlepszą formą zabezpieczenia zawartości skarpety okazał się być nie zachwalany przez Jaro BITCOIN, nie nieruchomości ale ... o zgrozo obligacje skarbowe Skarbu Państwa.
.
Około dwa tygodnie temu, robiąc zakupy w Lewiatanie widziałem starucha, na oko ponad 70 letniego dzierżącego w ręku egzemplarz gazety polskiej. Tam na okładce zdjecie Radosława Sikorskiego z opisem circa about ""Sikorski rozsiewa Putinowską propagandę"". Zastanawiałem się kim trzeba być, żeby w ogóle wierzyć w coś takiego i to coś takiego, rozprowadzane przez ludz ideologiczniei blisko z Putinem związanych. To jest kwestia religii. Niekoniecznie katolickiej (chodź ta jest tutaj największym problemem). Staruchy, patologia, nieroby żyjące z socjalu i reszta twardego elektoratu głęboko wyznaje PiS, tak jak swojego Boga. Tu nie pomogą żadne logiczne argumenty, ponieważ z definicji wiara nie opiera się na jakichkolwek merytorycznych przesłankach i rozumowaniu. Dla ponad 70 letniego starucha, katolika, który jest karmiony albo jadem pisowskiej propagandy albo katolicką nienawiścią najważniejsze jest, że pis broni przed Tuskiem, Trzaskowskim, niemcami, gejami, strajkiem kobiet i tu wpisz sobie dowolne narodowo-katolickie brednie.
Zwróć uwagę, że jeszcze w okolicach 2015-2017 pis starał się kłaniać młodszemu elektoratowi. Dali 500+, zwolnili młodych z podatku dochodowego. Kreowali się na taką fajną, może konserwatywną i tradycyjną partię ale taką, która dba o wszystkich po równo. Teraz idą na pełne zwarcie. Wiedzą, że nikt normalny z grupy wykształconych osób w wieku średnim i młodszych na nich nie zagłosuje. Oni walczą wyłącnie o najtwardszy elektorat. Dla wyschniętego starucha, czy dziecioroba nie jest ważne ile pieniędzy ukradł Obajtek. Dla ludzi tej klasy kradzież i oszustwo jest przejawem sprytu i czymś absolutnie normalnym, oczywiście do momentu, w którym to oni nie są ofiarą np mechanika złodzieja, hydraulika złodzieja itp. Dla nich jest ważne, że dali. A inflacja? Panie kolego, żeby zrozumieć inflację trzeba mieć jakieś podstawy z matematyki.
Problem w tym, że u nas nie ma w zasadzie żadnej opozycji. Tak jak nie mamy prawdziwej prawicy, tak nie mamy prawdziwej lewicy. Nie ma bowiem partii, która obiecywała by:
1. Ostateczną rozprawę z Kościołem Katolickim, surowe kary za pedofilię i wyrugowanie religii z życia publicznego.
2. Zrobienie porządku z korporacjami wyprowadzającymi pieniądze z PL przez sieć słupów i karuzelę na fakturach VAT (polecam przeglądnąć: https://www.portalspozywczy.pl/handel/w ... 14523.html)
3. Zrobienie porządku z korporacjami urządzającymi obozy pracy przymusowej w swoich zakładach i magazynach w Polsce.
4. Zrobienie porządku z parabankami uwikłanymi w wyłudzanie pożyczek na kradzione dane osobowe.
5. Ukrócenie korupcji i nepotyzmu w organach władzy samorządowej.
6. Wyjaśnienie jak to się stało, że w Krakowie spaliło się nowo wybudowane archiwum miejskie wyposażone w system PPoż.
7. Zrobienie porządku z dzikimi lokatorami żerującymi na cudzy koszt (https://www.facebook.com/permalink.php? ... 3544273758)
.....
.......
.....
99. Między innymi zrobienie porządku ze staruchami w Fiatach Panda albo Toyotach Yaris jeżdzących autostradami / ekspresówkami pod prąd i koszących pieszych na przejściach (https://dziennikzachodni.pl/ustron-potr ... 6-16978889)
Zamaist tego mamy >>lewicę<< która dba o to żeby wszędzie wsadzać żeńkie końcówki, walczyć z domniemanym patriarchatem, przygarniać imigrantów z granicy PL-BY i walczyć z kierowcami, ludźmi spożywającymi mięso itp. Pamiętasz mój wpis ze stycznia jak prawie zabiłem się w Tatrach? Tydzień potem byłem na szkoleniu z zakresu zimowej turystyki wysokogórskiej. Merytorycznie było bardzo OK ale osoba instruktorki (i jednocześnie vice prezesa spółki z. o.o organizującej kurs) to było dno. Nie chcę się tu rozwodzić. Podam tylko jeden przykład. Gdzieś na końcu maila organizacyjnego było napisane, że w przypadku innej deklaracji do schroniska zgłoszona zostanie dieta wegetariańska.
I to jest problem z tym obrzydliwym, nowoczesnym Lewactwem. Nie dociera do ich skażonych komunizmem rozumków, że poglądy Lewicowe opierają się ideologicznie o wolności jednostki. Gdzie więc ta wolnośc jednostki, skoro muszą mi wciskać na siłę co mam jeść, jak mam myśleć itp? Jak chcą, niech żrą szczaw na zdrowie ale nie życzę sobie aby jakiś lewak i ekolog w ogóle próbówał mi wmawiać, że moja dieta mięsna jest szkodliwa w taki, czy inny sposób.
Widząc taką opozycję wiem już jak będzie. Pis odda władzę. Władzę dostanie nowoczesna, skażona ekologizmem, neoliberalna lewica. Kryzys gospodarczy dopadnie ich tak czy inaczej, plus do tego ini będą się do tego przykładać swoimi chorymi pomysłąmi. Strefami czystego transportu, uprzykrzaniem życia kierowcom, nachalnemu wciskaniu neoliberalnej propagandy bardziej niż Netflix w soich filmach. Nie rozliczą tak naprawdę rządóœ pisu i nie wyciągną żadnych surowych konsekwencji. >>Kurwa kurwie łba nie urwie<<. Po 4 latach ludzie będa mieli dość i PiS dojdzie nazad do władzy, wjeżdzając na białym koniu.
Wróć do „Szwarc, mydlo i powidlo”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość