Chodziło mi o to, że jak nie ma warunu to zawsze można się wycholować kolejny raz, więc wyciągarka jakby zamiast warunu.
Zawsze to POLATANE

prokopcio pisze:Zbyszek wspomniał o ciśnieniu - nie wiedziałem, że po nim też można wywnioskować kiepski warun
prokopcio pisze:ależ ja ma braki meteorologiczne ... widzę że sporo przede mną nauki, nauki nauki a i tak nie wiadomo czy się uda wywnioskować warunki...
Latawiec pisze:A jak z praktyki widzicie latanie termiczne z uwzglednieniem pór roku? Słyszałem tylko tyle, ze wiosna jest najbardziej szalona...
prokopcio pisze:Latawiec pisze:A jak z praktyki widzicie latanie termiczne z uwzglednieniem pór roku? Słyszałem tylko tyle, ze wiosna jest najbardziej szalona...
dopnę się do pytania - do kiedy w praktyce da się polatać nad płaskim ?
i czy dziś wg Was jest ok ?
prokopcio pisze:Stacje Meteo mierzą ruchy poziome powietrza a czy jest sprzęt "pionowy", lub czy jest realne jego wykonanie, analizując ruchy powietrza w pionie i na tej podstawie określć czy dziś termika pracuje? Pytanie czysto teoretyczne bo pewnie ciężko określić miejsce gdzie toto zamontować. Czytając posty doświadczonych pilotów jak analizują podmuchy na starcie wiedzom gdzie jest komin i czy w ogóle jest zastanawiam się czy dałoby się połączyć w jeden algorytm np 3 stacje w trójkącie 300m powiedzmy i wywnioskować czy termika pracuje...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość